søndag 28. mars 2010

Påskeferie - ikke for oss iår.....






Mens andre reiser på fjellet eller andre steder for å nyte påskeferien, er det andre som må jobbe!
Har denne helgen vært en tur på hytta for å fortsette byggingen. Vi har nå fått gjort følgende: Panel på 3 av veggene på soverommet oppe, samt lagt ferdig taket her. Ferdig med å behandle taket og beiset veggene på dette soverommet. Vi har valgt 3 strøk med panellakk hvit (HT090) og 2 strøk med Jotun beis Zen Sand. Vi er anbefalt å lakke over denne beisen, men dette kommer vi ikke til å gjøre før vi er helt ferdig med 2. etg. Ferdig med plastring av tak og vegger i loftsstua og lagt panel på 2 av veggene her. Ferdig med plastring på vårt soverom nede, samt plastret ytterveggen på gjesterommet. Luftelukene er også satt inn på alle soverom, begge badene, men gjenstår i stua/kjøkkenet. Nå er det skikkelig morro å se hvordan rommene begynner å ta form! I morgen er det jobb igjen. Så her er det jammen ikke hvilehjem!

søndag 14. mars 2010

Endelig igang med innredningen!



Denne helgen har mesteparten av tiden gått med til å plastre og kle vegger og tak på soverom oppe i 2. etg. Vi har her fått kledd begge kneveggene, samt den ene delen av taket. Mens Øyvind idag fortsatte med litt justeringer nede i 1. etg. fortsatte jeg å beise flere takbord med panellakk. Noe som er viktig er at temperaturen i rommet der man skal beise bør være på minimum +10 grader. Hvis ikke blir panellakken helt kornete når man stryker den på! Neste helg blir det ingen byggehelg, da jeg skal på butikk-seminar og Øyvind skal slappe av med barna hjemme.

søndag 7. mars 2010

En deilig helg!






Denne helga har vært helt fantastisk! Helt nydelig vær, godt og varmt og egentlig litt synd å holde på innvendig. Men skal vi bli ferdig, må vi jo bare regne med å holde på innendørs i finværet. Vi har fått gjort følgende denne helga:
Øyvind har gjort ferdig det elektriske (som han kan gjøre, før elektrikeren skal koble det til). Vi har også plastret taket på to av soverommene, samt at jeg har begynt å beise takpanelet. Og her er det mye å beise!!! Vi tok oss også litt tid til å sitte litt ute ved solveggen, kjempeherlig. Flere sånne helger vil vi ha!

fredag 5. mars 2010

Snart helg.......

Denne helgen vender vi atter en gang nesa opp på fjellet. Planene for denne helgen er å få ferdig det elektriske (som vi kan gjøre selv), plastre veggene, kanskje isolere og plate litt flere innervegger, samt beise/lakke plankene vi skal ha i taket. Greit å slippe å gjøre dette når de henger oppe! Så vi får se hvor mye av dette vi rekker! Tjo og hei!

mandag 1. mars 2010

Valg av dusjkabinett



Nå er straks tide inne for å gå til innkjøp av dusjkabinett. Hva skal vi velge, hvordan skal det se ut, skal det være firkantet, rundt, buet eller hva? Valgene er mange. Vi skal ha 2 bad, dermed 2 dusjkabinetter. Det ene badet er noe mindre enn det andre. Så vi kan ikke ha 90x90 på begge badene. Tenker også på det med plassen inne i kabinettet. Vi inbiller oss at det er noe romsligere med firkantet 80x80 kontra buet. Noen som har erfart dette?