fredag 11. september 2009


Så er vi igang!
Mye har skjedd siden sist. Vi har nå endelig kommet igang med hyttebyggingen!
Torsdag 27. august gikk ferden opp til Gautefall for å starte på plattingen. Øyvind og jeg tok oss fri fra jobb på fredag, slik at vi fikk utnyttet helga fullstendig. Vi startet tidlig fredags morgen med å spa sand. I løpet av morgenen kom lasset med isopor, grunnmurselementer, sand og sement. Den nyinnkjøpte laseren ble flittig brukt for å få alt i riktig høyde. Hadde virkelig ikke trodd at forarbeidet skulle ta så lang tid! Vi brukte hele fredagen i skikkelig regnevær, på å få grunnlaget for ringmuren i riktig høyde. Slitne og trøtte gikk vi til sengs i vår byggevogn. Aldri har denne senga vært så god å ligge i! Våknet mange ganger i løpet av natt pga. sterk vind utenfor. Var svært nervøs for alle elementene som lå utenfor og flyttet på seg. Hadde følelsen at alt skulle ligge utover hele tomta på morningen! Men heldigvis det hadde klart seg. Startet tidlig lørdag med utplassering av ringmurselementene (Jackon ringmurselementer).jackon.no

Vinden var ganske kraftig, så vi måtte plassere store stener på toppen hele veien rundt. Kamjern ble så bøyd til og lagt nede i ringmurselementene. Når vi hadde kommet oss helt rundt, var det ny kontrollmåling med laseren, tilpassing og ny måling igjen. Tilslutt fikk vi det til å stemme!
Deretter var det klart for støping av ringmuren. Øyvind blandet sementen og jeg fylte den ned i elementene. Skikkelig team-work. Slitsomt og hardt arbeid. Når det ble mørkt hadde vi kommet litt over halveis. Vi fortsatte videre på søndag. Da var heldigvis været bedre og det ble faktisk godt og varmt. Etter endt arbeid pakket vi sammen og satte nesa hjemover. Riktig så fornøyde med oss selv. Vi fikk gjort det vi hadde planlagt å gjøre denne helgen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar