søndag 4. oktober 2009

Hytta reises (forts.)

Kom opp sent på onsdag. Da lyste hytta så fint i mørket. Øyvind holdt på med lektene på takstolene og gjorde klart til Tyvek'en. Nå var alle takstolene på plass. På torsdag våknet vi opp til kjempefint vær, men det blåste noe veldig. En skikkelig utfordring ifht. å få lagt Tyvek på taket! Det var bare å sette igang med engang. Øyvind jobbet seg oppover på den ene siden av taket, mens jeg stod på andre siden og tok i mot rullen, og forsøkte å holde den nede! Det var ikke enkelt igrunn. Det var som å legge et seil på taket og når vinden tok tak lettet hele duken! Etter første lengde fant Øyvind ut at det var greit på stifte alle kanter underveis i tillegg til å feste med lektene, da gikk det straks mye bedre! Han fikk etterhvert god hjelp av Henrik og jeg kunne gyve løs på beisingen. På fredag fortsatte vi å legge Tyvek på taket og beise videre. Problemet etterhvert, ble at jeg ikke fant noen plasser jeg kunne legge de ferdig beisa materialene. På lørdags morgen trodde vi ikke våre egne øyne når vi tittet ut av vinduet på campingvogna. Hele området var dekket av snø!! Vi satte igang med friskt mot og fikk satt opp stenderverket til boden og dekket taket over boden med Tyvek. Snøværet gikk etterhvert over til skikkelig pisseregn. Vi gjorde oss ferdige og tenkte som så at nå pakker vi sammen og reiser hjem! Vi klargjorde vogna, pakket bilen og så kom klarværet. Vi bestemte oss da for å fortsette litt til og fikk dekket den ene endeveggen med Tyvek. Så reiste vi hjem. Fant ut at det var greit med en fridag før jobben i morgen, mandag.

3 kommentarer:

 1. Hei!

  Det er nok mange hyttebyggere som ble overrasket av tidlig snøvær i uka som har gått. Håper dere får alt under tak før vinteren tar skikkelig grep.

  SvarSlett
 2. Hei!

  Så flott fremgang og veldig imponerende at dere gjør alt dette selv! Har dere byggerfaring? Ser veldig bra ut! Bare å klatre på takstolene syns jeg er uoverkommelig...

  Tenkte å tipse dere om en sak. Vi har problemer med "blafring" i Tyvek'en på taket når det blåser selv etter at vi har isolert og taket er ferdig. Det kommer av luftingen og at det litt slakk i duken mellom takstolene. Vet ikke helt hva vi skal gjøre med det og hverken byggmesteren eller Familiehytta har kommet med gode forslag. Jeg lurer på om vi rett og slett bør åpne i mønet og tre ned noen lekter som kan veie ned slakken. Lyden er faktisk ganske irriterende.

  Om dere har noen tips eller råd og finner en god løsning på dette vil jeg svært gjerne høre om det!

  Til helga er det på'n igjen med gulvjobbing. Skal bli deilig når gulvet er fint og hele greia bare er en god historie...

  Lykke til videre!!

  Klem fra Toril

  SvarSlett
 3. Hei Toril

  Tusen takk for det.
  Skal se om vi kommer på en lur løsning ifht. Tyvek'en. Så håper vi snøværet holder seg borte til vi har fått hele taket på plass! Hadde vært skikkelig kjipt hvis Tyvek'en ryker pga. for mye snø!.
  Vi synes det er veldig spennende å sette opp hytta selv. Er mye jobb og mye å tenke på. Er nok ingen av oss som har hatt et så stort prosjekt på gang tidligere. Men med en mann som ikke har 10 tommeltotter ser det ut til å gå så nogenlunde greit.
  Klem fra Ann-Christin

  SvarSlett